Kozakkenveer E-Bike fietsroute

Deze route start iets buiten Olst. Via Den Nul fietst u naar het Kozakkenveer. Eventueel kunt u het Infocentrum IJssel Den Nul bezoeken. In dit centrum stromen informatie over natuur, water en cultuurhistorie bijeen. De horeca wordt gerund door mensen met een beperking. Zij voorzien u graag van een kopje koffie of thee met heerlijk appelgebak. Daarna fietst u weer naar het Kozakkenveer.

Het Kozakkenveer vaart tussen 1 april en 1 oktober dagelijks van 9.30 uur tot 17.30 uur. Alleen bij hoog water is het veer uit de vaart. Vervolgens fietst u naar Heerde en via de Sprengen en de Renderklippen komt u uit in Epe. Na Epe (tussen knooppunt 64 en 67) kunt u het Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse bezoeken. Hagedoorns Plaatse is een boerderij gebouwd in 1715. De boerderij is nog in de staat zoals hij was anno 1940, compleet met de oude bedsteden. Door het land tussen Veluwe en IJssel fietst u naar Oene en Welsum. Via de pont komt u uit in Olst en fietst u terug naar het beginpunt.

Klik hier voor de uitgebreide route op route.nl

Download hier het ZIP bestand voor uw navigatie apparaat (in GPX formaat)

Bezoek ook eens...

 • Wij zijn Heerde

  Wij zijn Heerde

  Compleet en informatieve website met alle evenementen in de buurt van Heerde en Veessen

  Ga naar website

 • Rivierfront Veessen

  Rivierfront Veessen

  Het project Rivierfront Veessen is omvangrijk. Doel van het project is een kwalitatieve slag te maken in het rivierfront, met behoud en waar mogelijk versterking van landschappelijke waarden.

  Ga naar website

 • Hoogwatergeul

  Hoogwatergeul

  Langs de IJssel is de geul tussen Veessen en Wapenveld veruit de meest effectieve maatregel om de waterstand bij hoogwater te verlagen.

  Ga naar website

 • Olsterveer

  Olsterveer

  Het Olsterveer vaart tussen Olst en Welsum op de rivier de IJssel. Beide oevers behoren bij de provincie Overijssel en bij de Gemeente Olst-Wijhe. Het veer heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een belangrijke verbindingsschakel over het water tussen Olst en Welsum. De veerdienst bestaat al eeuwen. De eerste documentatie over een veerverbinding op deze plek stamt uit 1469.

  Ga naar website