Seizoen 2019 van start!

Vanaf zaterdag 30 maart 2019 is het nieuwe vaarseizoen van het Kozakkenveer 2019 weer een feit. Het belooft weer een prachtig jaar te worden. Het veer is weer helemaal schoongemaakt en is er helemaal klaar voor in de oogstrelende haven van Veessen. Dus we zien graag snel op het vertrouwde en leukste veer over de IJssel...het Kozakkenveer!

Kozakkenveer in een nieuw jasje!

Het Kozakkenveer krijgt een lekkere, frisse nieuwe lik verf voor het volgend vaarseizoen!

Kozakkenveer2018 001

Dankzij Bertie van Egteren en Henkjan Van Dieren gaat de pont er weer helemaal picobello utizien en wordt het weer een mooie verschijning op de IJssel in 2018!

Kozakkenveer2018 002

U kunt het resultaat vanaf ongeveer 1 april 2018 komen bewonderen!

Kozakkenveer2018 004

Kozakkenveer viert nieuw jaarrecord

Passagier nummer 25.000 die dit jaar wordt overgezet met het Kozakkenveer tussen Fortmond en Veessen, staat dinsdagmiddag 5 september lof en hulde te wachten. Wie het betreft, weet nog niemand. Ook het bestuur van de veerdienst blijft het antwoord schuldig. Het is simpelweg afwachten tot de teller precies op 25.000 staat. Duidelijk is wel dat de vrijwilligers van de veerdienst het jaarrecord hebben aangescherpt. De beste prestatie ooit werd vorig jaar behaald met 22.338 personen. Het Kozakkenveer, dat sinds september 2005 in de vaart is, gaat dagelijks heen en weer over de IJssel van 1 april tot 1 oktober, van 9.30 uur tot 17.30 uur. 

Nieuwe informatie folder Kozakkenveer

Mensen noemen het ook wel  een mini-cruise, want de aanlegplaatsen liggen een paar honderd meter uit elkaar, waardoor een stukje IJssel in lengterichting moet worden overwonnen; dit is de charme van een overtocht met het Kozakkenveer! Aan beide zijden van de rivier is het landschap zeer divers. Straks kan men genieten van een nieuw Rivierfront in Veessen, waardoor het dorp nog aantrekkelijker zal worden. De Overijsselse kant heeft een grote natuurwaarde. Behalve een rijke flora kan men genieten van een enorme variëteit van vogels, loslopende paarden en runderen. Tevens bevinden zich daar een hoge uitkijktoren en de voormalige steenfabriek Fortmond...

Zo begint onze nieuwe informatie folder! Lees hem door voor talloze leuke Kozakkenveer feitjes en interessante weetjes over de prachtige omgeving van Veessen - Fortmond.

Vraag ernaar als u op het veer bent!

  • 1
  • 2