Kozakkenveer volledig in de vaart!

Het Kozakkenveer varende op de IJssel tussen Veessen (GLD) en Fortmond (OV) gaat vanaf 7 juni weer volledig in de vaart. De start vanaf 1 mei was alleen nog maar mogelijk van donderdag t/m zondag omdat nog niet alle vrijwilligers beschikbaar waren om het rooster rond te krijgen. Nu kan het Kozakkenveer weer dagelijks varen op de IJssel tussen 9.30 uur en 17.30 uur.

Lees meer

Kozakkenveer nog niet in de vaart!

Het populaire Kozakkenveer varende op de IJssel tussen Veessen en Fortmond gaat niet per 1 april in de vaart zoals andere jaren. Uitstel is wel vaker voorgekomen maar dan door dat de waterstand te hoog was in de IJssel. Door het corona virus in de wereld om ons heen is er een voorlopig uitstel tot in ieder geval 6 April, dan wordt er weer gekeken wat de richtlijnen zijn vanuit de overheid en het RIVM. De vrijwilligers van het Kozakkenveer stonden al weer in de startblokken om een nieuw vaarseizoen te gaan varen.

Lees meer

Groot onderhoud dat gedaan is aan het Kozakkenvee

Na 15 jaar trouwe dienst heeft het Kozakkenveer een ingrijpende technische beurt ondergaan. In de afgelopen periode is vanaf het begin in 2005 het technische onderhoud voornamelijk gedaan door vrijwilligers die vanuit hun eigen vorige professie de technische staat van onderhoud van het Kozakkenveer op peil hielden. 

Lees meer

Seizoen 2019 van start!

Vanaf zaterdag 30 maart 2019 is het nieuwe vaarseizoen van het Kozakkenveer 2019 weer een feit. Het belooft weer een prachtig jaar te worden. Het veer is weer helemaal schoongemaakt en is er helemaal klaar voor in de oogstrelende haven van Veessen. Dus we zien graag snel op het vertrouwde en leukste veer over de IJssel...het Kozakkenveer!

Kozakkenveer in een nieuw jasje!

Het Kozakkenveer krijgt een lekkere, frisse nieuwe lik verf voor het volgend vaarseizoen!

Kozakkenveer2018 001

Dankzij Bertie van Egteren en Henkjan Van Dieren gaat de pont er weer helemaal picobello utizien en wordt het weer een mooie verschijning op de IJssel in 2018!

Kozakkenveer2018 002

U kunt het resultaat vanaf ongeveer 1 april 2018 komen bewonderen!

Kozakkenveer2018 004