Trossen los voor Kozakkenveer

Het populaire Kozakkenveer, varende op de rivier de IJssel tussen Veessen en Fortmond, gaat op zaterdag 1 mei weer varen. Vorig jaar kon het Kozakkenveer de dienstregeling niet hervatten door Corona, maar vanaf 1 mei is er een aangepaste dienstregeling en vaart het Kozakkenveer weer van donderdag t/m zondag van 9.30 uur tot 17.30 uur.

De omstandigheden om te varen zijn beduidend anders dan de voorgaande jaren, het dek op het schip is afgebakend met vakken waar de mensen op gepaste afstand veilig de overtocht kunnen maken, verder is de betaling per pin of contant in de geld bus, de kaartjes worden niet afgegeven! Aan beide oevers in Fortmond (OV) en Veessen (GLD) staan borden met een duidelijke instructie voor de passagiers.

Met Bevrijdingsdag op woensdag 5 mei en 2e pinksterdag maandag 24 mei wordt er wel gevaren, dat zijn toch dagen waar de mensen een dagje op pad gaan met elkaar. De omstandigheden zijn zoals voor een ieder in deze moeilijke periode anders, het kan dan ook zo zijn dat u wat langer moet wachten bij de oevers om de oversteek te maken. Indien er meer zicht op uitbreiding in de dagen om te varen melden wij dit via de lokale media, sociale kanalen en op onze website