Kozakkenveer onderdeel in internationale kunstroute langs de IJssel

Ontdek de IJsselvallei samen met Kozakkenveer deze zomer tijdens de IJsselbiënnale: een kunstroute met maar liefst 26 kunstwerken van internationale kunstenaars. De route meandert langs de mooiste rivier van het land. De kunstwerken vind je op bijzondere locaties in het landschap en in de historische Hanzesteden. In uiterwaarden en bij sluizen, steenfabrieken en landgoederen; daar waar je de IJssel kunt zien, ruiken en proeven.

In deze eerste editie van de IJsselbiënnale tonen kunstenaars hun visie van de invloed van de klimaatverandering op ons rivierenlandschap: van poëtische droombeelden en utopische toekomstvisies tot nietsontziende doemscenario's. Samen met een rijk gevarieerd activiteitenprogramma van musea, culturele instellingen en kunstenaars uit de IJsselvallei, wordt het een zomer vol cultuur! 

Op vrijdag 23 juni om 18.00 uur vindt de feestelijke opening van de IJsselbiënnale plaats in Doesburg.

Wilt u weten hoe het werkt?

 Klik dan op deze link. Hier kunt u zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Kunstenaar uitgelicht

Lobke Meekes (Nederland, 1981) laat zich inspireren door mensen en landschappen. Opvallende of haast onzichtbare kenmerken worden door haar uitgelicht en in een nieuwe context geplaatst. Ze legt verbindingen door gebruik te maken van wat het landschap haar aanreikt: Verborgen verhalen, geuren en smaken zijn gereedschappen waarmee ze de bezoekers meeneemt en verleidt om zelf te ervaren.

Lees meer over Lobke